1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 1:31
No menu items!

VIDEO/FOTO Incendiu violent în parcarea unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi, 9 fiind transportaţi la spital  

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Nouă persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

ISU Constanţa a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc, situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu.

Focul a izbucnit la două maşini, dar s-a extins repede. 

Incendiul fiind de proporţii a fost necesară solicitarea de echipe şi de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

De asemenea, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie în jurul orei 02.00, având în vedere numărul mare al persoanelor implicate. 

”250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au transmis forţele de intervenţie. 

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor, iar opt copii şi adulţi au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. 

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a transmis ISU Constanţa, care a intervenit la incendiul din parcarea subterană.

Pompierii încearcă să stabilească acum de la ce a pornit focul. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că parcarea  nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. 
 
“În anul 2015, premergător obţinerii autorizaţiei de construire (la faza de proiect), a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepţie şi punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplineşte cerinţele specifice securităţii la incendiu”, a transmis ISU Dobrogea. 
 

Din cei nouă pacienți transportați la spital, unul singur se află intubat, cu arsuri de căi aeriene, dar starea sa este stabilă, au transmis, joi dimineață, reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

„In urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Judetean au fost adusi 9 pacienti (2 copii si 7 adulti). La nivelul unitatii medicale a fost activat planul alb. Pacientii au fost preluati imediat si investigati de catre echipe medicale multidisciplinare. Un singur pacient a fost preluat pe codul rosu, fiind urgenta majora, cu arsuri de cai aeriene superioare si arsuri de gr II pe 7 % din suprafata corporala. Acesta a rămas internat la chirurgie plastica/terapie intensiva. Este în momentul de fata intubat dar starea sa este stabilă. De altfel, este singurul pacient care a rămas internat. În cazul celorlalți 8, o femeie a refuzat internarea, iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare”, arată medicii.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA VIDEO: replicaonline.ro