1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:32
No menu items!

Theodor Stolojan: “PNL s-a aliat cu PSD mai mult din disperare, nimeni n-a dorit”

spot_img

Fostul președinte PNL Theodor Stolojan a declarat miercuri, la B1 TV, că PNL a ajuns să se asocieze la guvernare cu PSD mai mult din disperare, din cauza crizelor sanitară, economică și politică, legată de îndeplinirea cerințelor pentru PNRR. Stolojan a mai subliniat că aproape nimeni nu a dorit această coaliție, mai ales că PSD a fost partidul care a inițiat moțiunea de cenzură prin care a dat jos Guvernul Cîțu.

Theodor Stolojan a spus că înainte de negocierile pentru formarea unui nou guvern, aproape nimeni nu a dorit coaliția cu PSD, inițiatorul moțiunii de cenzură.

„Nimeni n-a dorit-o, nimeni n-a dorit această coaliție. Dacă mă întrebați pe mine, a fost rezultatul aproape în disperare de a se ajunge la această coaliție, ținând seama că ne confruntam cu această criză sanitară și economică și mai ales cu perspectiva de a avea un guvern care să nu poată să aducă la îndeplinire acele cerințe legate de PNRR, care înseamnă peste 29 miliarde de euro (…) Aproape în disperare de cauză s-a ajuns la această situație”, a precizat Stolojan.

Totuși, liberalii nu voiau nici să continue alianța cu USR PLUS, a mai susținut fostul președinte al liberalilor.

„Exista o grupare și mai mare în PNL care a avut o reacție de respingere totală față de USR, pentru că s-au aliat cu AUR în Parlament când au votat acea moțiune de cenzură”. În plus, liderii partidului s-au plâns că exista o colaborare greoaie cu USR, atât la nivel central, cât și la nivel local.

M. Nedelcu