21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:40
No menu items!

VIDEO/ Continuă lupta cu incendiile devastatoare din Grecia. Pompierii din România și Moldova fac echipă în insula Evia

spot_img

În cea de-a patra zi de intervenție în Grecia, devastată de incendii puternice, pompierii români fac echipă, în insula Evia, cu cei din Republica Moldova.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, miercuri, că acțiunile de stingere a incendiilor de vegetație vor continua cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă, în zona Spathari. Totodată, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Alături de ei vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere. Aceștia au sosit, marți, în Grecia, la baza pompierilor militari români.

DSU precizează că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație. În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

                                                                                                                   Adina Silav