18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 20:08

Cîțu și Orban s-au pus de acord să dea 50 miliarde primarilor. USR: “Concept pesedist de mituit primarii”

spot_img

Premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovc Orban, au stabilit, marți, la ședința de partid să înființeze, prin act normativ al Guvernului, un nou program PNDL, prin care să finanțeze investițiile făcute de primarii din toată țara. USR PLUS consideră însă că programul este un concept pesedist de mituire a edililor.

”Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei”, a anunțat Ludovc Orban.

El a mai precizat că proiectele finanțate vor fi cele de infrastructură rutieră, apă, canal, dar și extinderea rețelelor de gaz.

Și prim-ministrul a confirmat apoi că Guvernul va aloca suma de 50 miliarde de lei în cadrul acestui program, PNDL 3.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Cristina Prună, susține însă că USR PLUS nu ar fi de acord cu acest program.

“A început să se vorbească din nou de PNDL-uri şi alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toţii aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele şi impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în şcoli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiţi de faimoasele investigaţii jurnalistice în faţa cărora ne-am crucit cu toţii? E scandalos să nu fi învăţat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noştri neputincioşi. Acum, în şedinţele PNL se vorbeşte de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de ‘dezvoltare locală'”, a scris Cristina Prună pe Facebook.

Marilena Nedelcu