14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:28

Amenințări climatice: Insulele Maldive riscă să dispară de pe harta lumii

spot_img

Schimbările climatice continuă să afecteze întreg Globul. Unele dintre țări, printre care și Isulele Maldive riscă să dispară de pe harta lumii până la finalul acestui secol, fiind amenințate de creșterea nivelului apei.

Potrivit lui Mohamed Nasheed, fost președinte al țării insulare, raportul climatic prezice un impact “absolut catastrofal” asupra Maldivelor, schimbările climatice ducând insulele “în pragul dispariției”.

Impactul schimbărilor climatice va fi mult mai dramatic în unele zone, din cauza poziției geografice a acestora, dar și a factorilor precum sărăcia pe scară largă, guvernarea ineficientă, lipsa echipamentului adecvat și războiul.

Aminath Shauna, ministra Mediului în Maldive, a declarat că dacă neglijența oamenilor asupra mediului va continua, Insulele nu vor mai exista în anul 2100. 

“Schimbările climatice sunt cât se poate de reale și noi suntem cea mai vulnerabilă țară din lume”, a spus Shauna pentru CNBC.

Cu un risc asemănător se confruntă și Kiribati, care ar putea dispărea, de asemenea, de pe harta lumii, din cauza apelor în creștere.
 

Pe lista roșie este pus și Yemen. Totodată, semnalul de alarmă vizează Lagos (Nigeria) și Manila (Filipine), unde evenimentele meteorologice extreme din ultimii ani sunt din ce în ce mai frecvente.