8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:38

VIDEO/ Cea mai tânăra campioană europeană la drifturi, românca Alice Ene

spot_img

Românca Alice Ene a devenit cea mai tânăra campioană europeană de drift la campionatul din Grecia. Fata, de 14 ani, a avut o evoluție spectaculoasă la campionatul Drift Kings, unde a câștigat titlul de Drift Queen 2021.

“Un sfârșit de sezon competițional extraordinar de solicitant și de complicat pentru familia Ene Drift, ținând cont că, începând cu acest an, fata mea Alice, în vârstă de 14 ani, și-a făcut debutul în drift. Ba chiar și-a făcut debutul la drift la nivel european, deoarece prima etapă la care a evoluat a fost și etapa de debut pe circuitul Serres din Grecia în cadrul unui campionat european puternic, și anume Drift Kings, acolo unde Alice, la clasa dedicată fetelor, “Queen of Europe” a obținut locul 1”, a declarat, mândru de fiica sa, pilotul de drift Sorin Ene.

Alice a fost prezentă, tot în Grecia, la un circuit montan de tip Touge în localitatea Nigrita, situată la 30 km distanță de circuitul Serres. Acolo, unde adolescenta a evoluat pe munte, pentru prima oară pe o mașină de curse extrem de puternică, cu peste 600 CP. Și acolo, Alice s-a descurcat extraordinar de bine, fiind pe locul 2 la Pro 2.

Sorin Ene activează în drift la nivel profesionist de peste 15 ani şi a devenit vicecampion european într-o competiţie foarte puternică, Drift Kings, care adună piloţi din peste 15 ţări şi care se desfăşoară pe cele mai mari circuite ale Europei, Modena, Hungaroring, Nurburgring, Slovakia Ring şi alte circuite cunoscute din Europa.

                                                                                                               Adina Silav