10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:28
No menu items!

VIDEO Ce spune premierul Florin Cîțu, care nu știe cât costă o pâine, despre gafa prietenului său de la Finanțe: „E optimist”

spot_img

Prim-ministrul le-a răspuns ironic ziariștilor care l-au așteptat la Parlament, și l-au prins pe hol la declarații, atunci când a fost întrebat de prietenul său de la Finanțe, Dan Vîlceanu, de ce nu știe cât este salariul minim net în România: „E optimist domnul Vîlceanu”, a spus Florin Cîțu.

Cum vi se pare ca Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim?

F. Cîțu: Dl ministru al Finanțelor era optimist, vedea în viitor cât o sa fie salariul minim pe economie. La un moment o să ajungă și la 1600 de lei. Vom vedea când va permite economia.

A fost o gafă, cu siguranță a fost deliciul presei. Dar azi au fost anunțate lucruri importante pentru economie.

Nici dvs nu mâncați pâine și nu stiți cât costă o pâine

F. Cîțu: Într-o economie de piață ofertele sunt abundente, pâinea are mai multe preturi ca orice alte produse. Eu am fost onest și v-am zis despre mine.

Noul ministru al Finanțelor Dan Vîlceanu nu a știut, în prima sa zi la minister, cât este inflația, când a fost întrebat de ziariști, iar în prima sa conferință de presă, marți, nu a știut cât este salariul minim net. Ba mai mult, finanțistul țării s-a mai și contrazis: “Nu are cum să fie 1.300 lei”, a spus Vîlceanu.

Marilena Nedelcu