9.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 12:56
No menu items!

Replici acide în Guvernul Cîțu. Ministrul USR PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, atac la noul ministru PNL al Finanțelor, Dan Vîlceanu

spot_img

Controverse în Guvern, între miniștrii Claudiu Năsui și Dan Vîlceanu. Ministrul Economiei a reacționat imediat după declarațiile ministrului de Finanțe de astăzi, conform cărora măsura „zero taxe pentru salariul minim” trebuie să mai aștepte: „Când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe pentru baroni locali nu mai e problemă de buget?”, l-a atacat Năsui pe Vîlceanu.

Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor nu e de acord cu măsura propusă de USR privind neimpozitarea salariului minim în domenii cheie precum HORECA sau agricultură. el a declarat în prima sa conferință de presă de azi, în care și-a anunțat proiectele, că această măsură ar conduce la o gravă problemă bugetară bugetară și ar constitui un motiv ca și în alte domenii să fie solicitată această scutire.

Declarația lui Vîlceanu a iscat nemulțumirea membrilor USR. Prima a fost deputata Cristina Prună, care l-a criticat pe Vîlceanu și pentru că nu este la curent cu realitatea economică a României și cu programul de guvernare.

„România este pe rușinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca și la sărăcia în muncă. Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună și la final nu își pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realități dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată”, a transmis Cristina Prună.

După câteva ore, și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, l-a atacat pe noul ministru al Finanțelor, făcând referire la programul de investiții pentru primării Anghel Saligny, care este chiar pe ordinea de zi de miercuri a guvernului din care și el face parte.

Când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali nu mai e o problemă de buget”, a afirmat Năsui.

Marilena Nedelcu