12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:03
No menu items!

Comisia de organizare a Congresului PNL: O filială nu-și poate declara susținerea până când ambii candidați nu își prezintă, fiecare, moțiunea

spot_img

Comitetul de Organizare a Congresului PNL a decis, marți, ca nicio filială să nu își mai exprime susținerea pâncă cân cei doi candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu, își prezintă, fiecare, moțiunea în fața filialei respective. Orban și-a început deja turul filialelor, însă Cîțu și-a programat prezentarea moțiunii doar în ultima săptămână de campanie.

Decizia Comitetului prevede ca filialele să-și exprime opțiunea pentru Florin Cîțu sau pentru Ludovic Orban doar după ce ambii candidați își vor prezenta moțiunile. Președintele Comitetul de organizare a Congresului, care semnează și decizia, este Theodor Stolojan.

Decizia COCON nr. 19 din 23 august 2021

Surse politice au declarat că decizia de marți nu este prevăzută în Stautul PNL, și l-ar dezavantaja pe Ludovic Orban, care și-a început deja prezentarea moțiunii în fiecare filială, deoarece Florin Cîțu și-o va prezenta pe a sa în ultima săptămână înainte de Congres, iar delegaților le va rămâne mai proaspătă în minte ultima prezentare.

Ludovic Orban se va afla miercuri în Galați și Brăila, joi la Neamț și Botoșani, iar vineri la Bacău și Vaslui.

Marilena Nedelcu