26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:41
No menu items!

VIDEO Căutări disperate în Buzău. O fetiță de 5 ani a dispărut din curtea casei. Părinții spun că era desculță

spot_img

150 de jandarmi, polițiști și localnici caută de mai bine de 10 ore o fetiță în vârstă de cinci ani. Un elicopter s-a ridicat în această dimineață de la sol și survolează zona. Este vorba de satul Găvăneşti, comuna Săgeata, din Buzău.

Părinții au sesizat lipsa copilei miercuri seara , în jurul orei 21.30. Au chemat în ajutor vecinii și au cerut ajutor la 112. Căutările au început imediat. Fetiţa era desculţă şi avea doar o pereche de pantaloni scurţi pe ea.

Părinții sunt disperați mai ales că micuța are o întârziere în dezvoltare și nu răspunde când este strigată.

Potrivit reprezentanţilor IJP Buzău, la momentul dispariţiei fetiţa era îmbrăcată cu pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului şi era desculţă. Aceasta are 1 m înălţime, aproximativ 22 kg, păr şaten, lung, ochi căprui, ten alb, este diagnosticată cu dizabilităţi de dezvoltare şi nu răspunde când este strigată pe nume.

„A fost căutată toată noaptea trecută, fără întrerupere şi acţiunile continuă şi astăzi. Am păstrat efectivul de 140 de angajaţi ai MAI pe teren, dar începând cu ora 6 dimineaţa am început să reîmprospătăm, treptat, forţele de intervenţie pentru că cei care au desfăşurat căutări pe timpul nopţii au acţionat în condiţii dificile, zona fiind neiluminată, iar albia râului plină de vegetaţie înaltă”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău