15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:10
No menu items!

Urgențe amânate, operații sistate din cauza unei avarii uriașe la o conductă care alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu

spot_img

O avarie majoră la o conductă de apă care alimentează spitalele Fundeni și CC Iliescu din Capitală a dat peste cap întreaga activitate. Urgențele au fost direcționate către alte spitale și toate operațiile au fost sistate. Conducta ar fi veche de 60 de ani.

 

„Este vorba de o avarie mare care a făcut ca operațiile să fie sistate, pentru că de apă este nevoie pentru aparatele de sterilizare, pentru laboratoarele de analize medicale, dar și alte lucruri. În clipa de față am sistat operațiile. Am anunțat Ministerul Sănătății și ne străduim să vorbim cu colegii de la alte spitale să preia urgențele”, a declarat la Antena 3 Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului CC Iliescu.

„Conductele sunt foarte groase, au diametru de un metru, sunt desprinse din plafonul coridorului subteran care face legătura între cele două clădiri”, E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 m. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme”, a mai explicat Bubenek.

Aproximativ opt pacienți care ar fi trebuit operați vineri au fost amânați pentru o perioadă ulterioară.

„Urgențele vor fi dirijate către alte spitale”, a mai declarat medicul.