9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 10:48

VIDEO Brașov, mărturii incredibile: “Am ajuns acasă, dar ursul e pe partea cealaltă a ușii”

spot_img

Mai mulți localnici din Brașov, din două zone diferite ale orașului se plâng că trăiesc zilnic cu teama de nu fi atacați de urși. Oamenii cer ajutor autorităților centrale, pentru că spun ei, cele locale nu par să facă nimic pentru siguranța lor. Oamenii se simt neajutorați și spun că, o dată chemați prin 112, jandarmii completează cel mult un formular, iar ei rămân în continuare baricadați în casă.

O brașoveancă povestește discuția avută la un moment dat cu un operator 112.

“Contactul nostru cu urșii e zilnic. Aproape în fiecare zi am sunat la 112. E apa-n piuă. Sun la 112, operatoarea mă întreabă <<sunteți în pericol iminent?>> <<Doamnă, am ajuns acasă, dar ursul e pe partea cealaltă a ușii. Sunt în pericol iminent sau nu?!>>, a povestit femeia pentru G4Media.

O altă localnică spune că a fost nevoită să renunțe la obiceiul ei de a a face jogging dimineața sau seara de tema urșilor.

”În momentul ăsta, pentru că toate lumea se ferește, sunt mai mulți urși decât oameni pe stradă. Efectiv e de-a dreptul dramatic, nu se pune problema de a ieși și de a te plimba pe stradă. Nu sunt o mimoză, sunt un om care am făcut jogging dimineața și seara, sunt om al muntelui, am locuit la casă, aproape de pădure, dar acum e prea mult.

Localncii povestesc că se simt protejați nici la venirea jandarmilor pe care îi cheamă în ajutir prin 112. Oamenii spun că nu sunt dotați și că în afară de a goni ursul preț de câteva minute nu pot face altceva.

Vin jandarmii, fac o hârtie, câte-o dată fac proces verbal, altă dată nu. Au o lanternă în dotare. Bagă lanterna în ochii ursului, ăsta e nivelul. Nu au niciun fel de dotări. Se uită în jur, fac un document, pornesc sirena și pleacă. E o risipă de forțe, de bani, nu se întâmplă nimic. Acum se urcă ursul în copac, e la un metru de mine.”, povestește femeia potrivit G4Media.

Oamenii spun că și mesajele RO-Alert sunt apă de ploaie. De cele mai multe ori oamenii văd urșii în preajma caselor lor cu mult înainte de primi mesajul de ISU.

Credibilitatea ISU în fața mea este nu zero, ci la minus infinit. Eu, cel puțin, m-am săturat de RO- ALERTELE FĂRĂ EFECT date din birou de vreun militar legat și ăla de mâini și de picioare”, este mesajul postat pe faceboook de un localnic din Brașov.

                                                                                                             C.D