9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:15

La zece zile de la începerea anului școlar, aproape 70.000 de elevi au trecut deja în sistem online

spot_img

3.362 de elevi și preșcolari sunt declarați infectați cu Covid-19, la numai zece zile de la debutul noului an școlar 2021-2022, potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației. Cifra este mai mult decât îngrijorătoare, având în vedere că este de trei ori mai mare față de cea raportată după primele trei zile de școală.

Și în rândul cadrelor didactice, situația este la fel de gravă. Aproape 1200 pe angajați din personalul didactic sunt declarați pozitiv, dublu față de săptămâna trecută.

În consecință, a fost suspendată activitatea față în față a 2.749 de clase sau grupe. În total, 69.301 dintre elevi și preșcolari fac, la acest moment, orele online.

”Având în vedere că perioada de incubaţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, dar şi de orice alte activităţi în care regulile de protecţie sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în şcoli”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 29 septembrie 2021.

                                                                                                       C.D