15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 5:27
No menu items!

Vânătoare de comori la SRI. Prin ce „probe” trec hackerii care vor să se angajeze ca ofițeri

spot_img

Hackerii care vor să se angajeze în SRI trebuie să treacă prima dată de proba unei „vânători de comori”, la finalul căreia găsesc un număr de telefon la care răspund ofițerii. Generalul Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint, a declarat, la un podcast difuzat pe canalul de youtube al SRI, că Serviciul a angajat şi hackeri fără studii, pe care i-a trimis la facultate dacă au vrut să devină ofițeri.

Vânătoarea de comori la SRI începe, pentru hackerii care se lasă recrutați, cu proba găsirii numărului de telefon la care pot suna, ca să fie apoi angajați.

„Avem un treasure hunt pe care îl avem ascuns prin nişte site-uri de-ale noastre, şi cei care îl găsesc şi trec de anumite etape, ajung la un număr de telefon, sună şi intrăm într-un dialog”, a explicat șeful Cyberint, Anton Rog.

Șeful Cyberint a mai dat detalii despre angajarea hackerilor care vor să devină ofițeri, dar care nu au studiile de licență finalizate.

„Îi considerăm „white hat”, adică hackeri buni (…) Îi recrutăm de pe băncile facultăţilor, îi recrutăm din mediul de hacking (…) O singură problemă este la noi. Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate, şi atunci cei care sunt… mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta. (…) Un ofiţer debutant la Cyberint câştigă între 5.000 şi 6.000 lei. Nu e rău ca un prim job”, a mai spus Anton Rog.

Marilena Nedelcu