20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:51
No menu items!

Florin Cîțu a uitat cum se împrumuta la cele mai mari dobânzi. Acum îl critică pe ministrul PSD al Finanțelor

spot_img

Florin Cîțu „este îngrijorat” de faptul că ministerul de Finanțe se împrumută prea mult și reacția unor astfel de credite, cu rate mai mari la bănci, ar putea provoca alte crize, una dintre acestea fiind ca românii să își piardă casele. Florin Cîțu a uitat când a fost premier și ministru al Finanțelor, când toți specialiștii spuneau că țara noastră se împrumută la cele mai mari dobânzi de pe piață.

Conform unor surse politice, Florin Cîțu le-ar fi spus liderilor PNL că dobânzile la care se împrumută ministerul Finanțelor sunt prea mari.

„Costurile sunt ridicate, ratele românilor la bănci au crescut, există riscul să-si piardă casele. Guvernul trebuie să realizeze că este vital ca investitorii sa nu își piardă încrederea”, a mai zis președintele PNL în discuțiile informale din partid.

De altfel, Cîțu a transmis liderilor PSD că la discuțiile de joi din coaliție, pe lângă temele provind măsurile privind facturile la energie și gaze, vrea să stabilească și alte măsuri, cum ar fi cele referitoare la pandemie și la dobânzile mari de la împrumuturi.

Marilena Nedelcu