17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:19
No menu items!

Greva angajaților din transportul în comun a luat sfârșit. Tribunalul Bucureşti a dispus reluarea imediată a activităţii

spot_img

Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de joi de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalul Bucureşti, instanţa a suspendat greva şi a dispus reluarea imediată a activităţii, decizia fiind executorie.

„Tribunalul București a dispus astăzi, la ora 14.00, încetarea protestului spontan, angajații STB SA fiind obligați să-și reia activitatea. Astfel, toate vehiculele STB SA vor ieși în traseu conform graficului de transport”, a transmis STB.

Bucureștenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită.

„Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat și asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstanțele ce au condus la declanșarea acestui protest și a dispus măsuri în consecință pentru cei care au fost implicați în această acțiune sindicală ilegală”, mai arată STB. 

Serviciul de Transport București (STB), compania subordonată Primăriei București, a cerut încă de dimineață judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală. Magistrații au analizat cererea în regim de urgență.

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate și au cerut demisia conducerii STB.

                                                                                                                    Adina Silav