30 C
București
joi, 20 iunie 2024 - 1:12
No menu items!

USR PLUS alături de AUR, după amânarea votului pe moțiunea de cenzură

spot_img

USR PLUS va analiza cu juriștii ce strategie poate adopta în continuare, după ce în ședința BPR s-a votat doar citirea moțiunii USR PLUS AUR, nu și dezbaterea și votul acesteia. Și liderii AUR au declafrat că se vor adresa CCR.

„O să avem o discuție cu colegii noștri juriști și vom vedea ce facem. Toate deciziile CCR de acum spun că o moțiune de cenzură nu poate fi blocată așa cum se face acum. La ora 16 vom avea un plen formal. BPR a spus că e în regulă să citim moțiunea. O să discutăm la plen despre schimbarea datei de citire. PNL și PSD au majoritate și au votat împreună pentru siluirea Constituției. E fără precedent, niște parlamentari au călcat Constituția în picioare pentru a-l ține în funcție pe Cîțu până după Congres„, a declarat Ionuț  Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Viceliderul grupului senatorilor AUR, Rodica Boancă, a anunţat că formațiunea sa va sesiza CCR cu privire la calendarul moţiunii de cenzură stabilit de Birourile permanente reunite, care prevede amânarea dezbaterii şi votului până la decizia Curţii.

„Executivul intervine în activitatea Legislativului, deşi Legislativul este cel care verifică şi poate chema în faţa lui Executivul pentru a da detalii pentru felul în care pune în aplicare ceea ce Legislativul votează”, a afirmat Boancă, joi, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

La ședința BPR a celor două camere de joi dimineață, PNL și PSD au votat, la propunerea UDMR, ca moțiunea USR PLUS AUR să fie citită în plen, dar dezbaterea și votul să fie amânate până la o decizie a CCR, sesizată de Guvern încă de miercuri.

M. Nedelcu