16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:03
No menu items!

Ludovic Orban: „Prestațiile lui Florin Cîțu din ultimele săptămâni fac să îmi crească mie șansele la Congres”

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că acțiunile premierul Florin Cîțu din ultimele săptămâni i-au scăzut acestuia credibilitatea, astfel că șansele lui de a deveni din nou președintele partidului au crescut.

Orban crede că indiferent dacă Florin Cîțu va mai fi sau nu premier la momentul Congresului, șansele lui de a fi reconfirmat în funcția de președinte PNL au crescut oricum.

„Pe mine nu mă avantajează sau dezavantajează dacă Florin Cîțu este premier la momentul Congresului PNL. Prestațiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu au crescut șansele mele la Congres”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat că inclusiv voturile din ședințele BPR ar trebui să-i pună pe gânduri pe susținătorii lui Cîțu, deoarece el consideră că amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură nu este decât tot o acutizare a crizei politice, declanșată de premier.

„Eu am spus foarte clar că nu pot să votez împotriva Constituției și împotriva colegilor mei din PNL. M-aș fi bucurat ca reprezentanții PNL în BPR să voteze cum am votat și eu, dar tocmai de aceea nu am putut să votez împotriva colegilor mei din PNL.

Întreaga mea strategie la alegerile PNL a fost una în care să mă adresez colegilor din PNL. Cine să fi știut că Florin Cîțu, fără acordul meu, va arunca coaliția în aer și va provoca o criză fără precedent„, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Marilena Nedelcu