21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:35
No menu items!

USR cere PNL să îi primească din nou în Guvern, alături de UDMR

spot_img

USR a luat act de decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-și depune mandatul deoarece nu avea nicio șansă să fie votat în Parlament. USR a transmis că este dispus în continuare să revină la guvernare alături de PNL și UDMR.

„USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică și criza sanitară. România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea țării, cu un calendar clar și un buget cu alocări strategice agreate de la început.

USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid și va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024.

România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetățenii în acest moment”, se arată în comunicatul USR de luni seară.

PNL și Nicolae Ciucă au decis, luni seară, ca premierul desemnat să își depună mandatul și partidul să reia nogocierile pentru formarea unui nou guvern, atât cu USR, cât și cu PSD.

M. Nedelcu