4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 20:48
No menu items!

Nicolae Ciucă: PNL va negocia cu toate partidele, e nevoie de un Guvern stabil

spot_img

Nicolae Ciucă a anunțat, la finalul ședinței BEx a PNL că își depune mandatul de premier desemnat deoarece este nevoie de negocieri cu toate forțele politice pentru învestirea unui guvern stabil. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a renunțat să mai meargă în fața Parlamentului să ceară votul de învestitură pentru guvernul propus. Conducerea PNL a decis, luni seară, în ședința Biroului Executiv, ca Ciucă să își depună mandatul de premier desemnat și flexibilizarea unui mandat, astfel încât PNL să poată negocia cu toate partidele parlamentare formarea unei majorități.

“Am pornit în toate demersurile de la realitate. Am sperat să reușesc să cristalizez o soluție politică. Au fost două decizii azi, ale celor două partide, PSD și USR, care au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar. Am convingerea că toate activitățile din partide trebuie să fie pe dialog. Este o decizie pe care nu o ia PNL, președintele va decide pe cine va propune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu a adăugat și el că Biroul Permanent Național al PNL se va întruni marți, de la ora 18, pentru a lua decizia de desemnare a unui premier din partea PNL, la discuțiile care vor avea loc la Cotroceni. El a declarat că președintele Klaus Iohannis a fost înștiințat de depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, astfel că PNL trebuie să meargă din nou la consultările pe care președintele le va avea în zilele următoare cu toate partidele parlamentare.

”Având în vedere deciziile celor două partide, PSD și USR, BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul. A fost o decizie a BEX. Vom propune BPN să flexibilizeze mandatul și de a începe negocieri pentru formarea unei majorități, cu toate forțele politice, pentru o majoritate”, a mai spus Florin Cîțu.

Surse politice au declarat că negocierile PNL vor fi duse cu ambele formațiuni, PSD și USR, dar cele mai mari șanse pentru a forma o coaliție nouă de guvernare le are PSD.

M. Nedelcu