29.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 21:25

UPDATE Incendiu la fabrica de încălțăminte din Jilava. Un pompier a murit în timpul intervenției / FOTO

spot_img
  • UPDATE

Răzvan Dumitru Luchian, pompierul căzut la datorie luni dimineață, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. 

“Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, plutonierului major Răzvan Dumitru Luchian, decedat astăzi în misiune, i s-a acordat post-mortem gradul de sublocotenent. Sublocotenent p.m. Răzvan Dumitru Luchian, avea 34 de ani și a fost pompier salvator la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele. Acesta a încetat din viață în această dimineață, în timpul intervenției pentru stingerea unui puternic incendiu la o fabrică din localitatea Jilava. Decesul a fost declarat la ora 11 și 15 minute.

Ministrul Afacerilor Interne și întreg personalul MAI își exprimă regretul profund pentru decesul tânărului pompier și transmite condoleanțe familiei și camarazilor săi pentru greaua pierdere suferită”, au precizat oficialii MAI într-un comunicat de presă.

Este, din păcate, încă un exemplu de cât de periculoasă este meseria de pompier, polițist sau jandarm. Este un pericol pe care colegii mei și-l asumă în fiecare zi“, a declarat ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

“MAI a demarat procedurile de acordare de sprijin familiei colegului nostru”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Un pompier care acționa pentru stingerea incendiului izbucnit luni la fabrica de încălțăminte din Jilava a fost prins sub dărâmături, după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, pompierul a fost prins între hală și câteva containere.

Pompierul avea 34 de ani, iar familia acestuia a fost anunțată despre tragedie.

Un incendiu a izbucnit luni dimineață la fabrica de încălțăminte din Jilava, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2.000 mp. Focul a afectat spațiul de producție, dar și depozitul fabricii de încălțăminte.

La fața locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, o mașină de descarcerare și două ambulanțe. Echipele de salvare au constituit un dispozitiv de stingere a incendiului.

Potrivit ISU București, nu sunt alte clădiri în vecinătatea fabricii care ar putea fi afectate de incendiu.

 

R.D.
foto: ISU București