7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:43

Ungaria atacă în justiție decizia europeană privind cotele de refugiați

spot_img

Parlamentul de la Budapesta i-a dat undă verde premierului Viktor Orban să acţioneze în justiţie decizia europeană care prevede distribuirea cotelor de refugiaţi între statele membre.

Cetăţenii Europei nu vor ca sute de mii de străini să le invadeze ţările fără un control prealabil, să le treacă ilegal graniţele”, a declarat Viktor Orban.

Premierul ungar susţine că, după atacurile din Paris, statele Uniunii Europene trebuie să se apere de ameninţările teroriste. Aşa că, în opinia lui, distribuirea refugiaţilor în ţările membre ar pune în pericol integritatea blocului comunitar. Prin urmare, liderii Uniunii Europene ar trebui să renunţe la această decizie.

Bruxelles-ul nu poate contesta dreptul statelor membre de a se apăra. Cotele obligatorii sunt periculoase, vor răspândi terorismul în toată Europa”, a argumentat Viktor Orban.

Decizia Parlamentului de la Budapesta a fost adoptată cu 141 de voturi „pentru” şi 41 „împotrivă”.

Ministrul de Interne a spus că Ungaria va demara procedurile în cursul lunii decembrie şi speră ca şi alte ţări europene să se alăture Ungariei în acest demers.

În replică, oficialii de la Bruxelles au avertizat că sutele de mii de oameni care fug de război şi persecuţii nu trebuie puşi pe picior de egalitate cu teroriştii care ameninţă pacea Europei.

În SUA, însă, opiniile sunt diferite. Mai bine de jumătate din cele 51 de state americane nu vor să primească refugiaţi, de teama unor atentate similare celor de la Paris. Asta după ce, cu două luni în urmă, preşedintele Barack Obama a anunţat că SUA vor primi anul viitor 10.000 de refugiaţi.