10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:01

Cine este vinovat pentru moartea lui Paul Walker? Ce spun directorii de la Porsche

spot_img

Directorii companiei Porsche refuză să îşi asume orice vină pentru accidentul în care Paul Walker şi-a pierdut viaţa, sugerând că actorul a fost parţial vinovat de propria moarte, informează contactmusic.com.

Paul Walker era pasager în automobilul 2005 Porsche Carrera GT condus de prietenul  său Roger Rodas, pe 30 noiembrie 2013, în momentul în care vehiculul s-a izbit frontal de un stâlp de iluminat din Santa Clarita, California.

Maşina a luat foc la scurt timp după aceea, ucigându-i pe amândoi.

Meadow Walker, fiica în vârstă de 16 ani a starului american, a dat în judecată constructorul de automobile de lux, acuzând compania Porsche de neglijenţă. În documentele depuse în instanţă, Meadow Walker spune că anumite erori de design ale maşinii i-au ţinut tatăl captiv în interiorul vehiculului în momentul izbucnirii incendiului.

La acea vreme, directorii companiei Porsche au negat aceste acuzaţii: “Ne pare foarte rău când cineva este rănit într-o maşină Porsche, dar noi credem că raportul autorităţilor în acest caz a stabilit foarte clar faptul că acel accident tragic a rezultat din conducere imprudentă şi o viteză excesivă”.

În prezent, oficialii companiei au oferit un nou punct de vedere în urma acţiunii depuse în justiţie de Meadow Walker, respingând acuzaţiile acesteia şi spunând că Paul Walker era “un utilizator sofisticat şi bun cunoscător al modelului 2005 Carrera GT”.

Ei au respins, de asemenea, criticile aduse designului vehiculului, spunând că au fost “abuzive şi false”, “folosite şi menţinute într-un mod nepotrivit”, adăugând că ar putea exista “o vină comparabilă”, sugerând astfel că Paul Walker ar fi parţial vinovat de propria moarte.

Directorii companiei Porsche au insistat anterior asupra faptului că tragedia a fost cauzată de stilul imprudent de conducere al lui Roger Rodas, după ce văduva acestuia, Kristine, a iniţiat un proces similar împotriva filialei nord-americane a companiei, în 2014.

Autorităţile care au anchetat accidentul au subliniat la rândul lor faptul că viteza excesivă a reprezentat factorul principal al accidentului. Anchetatorii americani spun că Roger Rodas conducea acel autoturism cu o viteză cuprinsă între 130 şi 150 de kilometri în momentul impactului. Nu s-au găsit dovezi care să indice existenţa unor probleme tehnice ale vehiculului.

Decesul lui Paul Walker, la vârsta de 40 de ani, a determinat o stopare temporară a filmărilor pentru “Furios şi iute 7”, cel mai recent film din această franciză de acţiune, inspirată din universul curselor ilegale de automobile sport şi care l-a transformat pe actorul american într-un star internaţional.