13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:35
No menu items!

Un ostatic româno-israelian din Fâșia Gaza a murit

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe a informat, sâmbătă, că un ostatiic din Fâșia Gaza, cu cetățenie dublă, româno-israeliană, a daniel decedat.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunțat că mai mulți ostatici din Fâșia Gaza au murit. Printre ei, Ronen Engel, un cetățean cu dublă cetățenie, româno-israeliană.

„În ultimele zile, IDF împreună cu poliția israeliană au informat familiile ostaticilor Eliyahu Margalit,  Maya Goren, Ronen Engel și Arye Zalmanovich despre moartea acestora”.

MAE nu precizează în ce condiții a murit românul. Este primul ostatic de origine română care a decedat în Fâșia Gaza.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza.

Ministerul afacerilor externe transmite condoleanțe familiei îndoliate.

În prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene”, a transmis MAE.

M. Nedelcu