8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:04
No menu items!

FOTO Cine este băiatul de 13 ani mort în excursie în Austria

spot_img

Băiatul de 13 ani, găsit mort după ce ar fi căzut de pe terasa unui hotel din Austria, se numește Andrei și este din localitatea Pucioasa, județul Dâmbovița.

Andrei era elev la Școala gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, județul Dâmbovița. Băiatul era în excursie la Târgul de Crăciun de la Viena, cu profesoara de engleză, un alt însoțitor și alți 30 de elevi de la școala lor. Copiii spun că Andrei era un băiat cuminte, vesel și inteligent, conform presei locale.

  

Adolescentul ar fi căzut de la etajul 3, aflat la o înălțime de cel puțin 10 metri, conform autorităților austriece. Poliția din localitatea Wiener Neustadt, unde se afla hotelul, a transmis că în dimineața zilei de 1 decembrie, băiatul care era împreună cu un grup de elevi și însoțitori din România, cazat în hotel, a fost găsit mort în fața imobilului. 

Un paznic a declarat poliției că băiatul ar fi deschis o fereastră de la etajul 3 și a ieșit pe o platformă care nu are balustradă, la ora 5 dimineața. el ar fi văzut când românul a căzut și a încercat să-i acorde primul ajutor până au sosit paramedicii.

Părinții lui Andrei sunt în stare de șoc și ar fi plecat deja în Austria. Tatăl său, Cătălin Barbu, care are un service auto și închiriază ATV-uri turiștilor care vin în Pucioasa, a postat, cu câteva zile înainte de tragedie, o poză cu întreaga familie.

M. Nedelcu