-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:17
No menu items!

Un medic de 46 de ani a murit după ce a ieșit din tură. Cauza probabilă a morții ar putea fi suprasolicitarea profesională

spot_img

Ovidiu Nicolae Alexa, șeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, după ce s-a întors de la serviciu, în urma unui infarct. Cauza probabilă a morții ar putea fi suprasolicitarea nervoasă.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat, pentru AGERPRES, că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

“Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a declarat managerul unității medicale.

Un alt reprezentant al spitalului, Monica Adăscăliţei, care face gărzi la același spital dar care este și directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, a spus că decesul colegului său trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19.

“Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.

Ovidiu Nicolae Alexa avea 46 de ani și era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea “Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Dalia Constantin