17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:24
No menu items!

Un deputat PSD a inițiat o lege pentru ELIMINAREA pensiilor speciale ale parlamentarilor

spot_img

Liderul deputaților din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a anunțat că a inițiat un proiect legislativ pentru eliminarea totală a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Simonis a scris, pe pagina sa de Facebook, că a inișiat această lege deoarece politicienii nu ar trebui să vorbească despre veniturile altor categorii dacă nu își elimină, în primul rând, propriile privilegii.

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii care trebuie să aibă aceeași soartă.

Din motive știute doar de cei care au făcut PNRR-ul, pensiile speciale ale parlamentarilor erau ocolite de reforma pensiilor speciale, însă toată societatea așteaptă acest lucru din partea politicienilor. Am avut discuții cu mulți dintre colegi, dar mai ales cu oamenii care ne-au dat votul, iar concluzia e simplă: nu mai e timp de scuze sau acuze. Este timpul pentru vot! Eliminarea pensiilor deputaților și senatorilor este o prioritate!”, a scris Alfred Simonis.

M. Nedelcu