17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:28
No menu items!

Biserica sare în ajutorul profesorilor: Soluția pentru o societate intrată în derivă nu e subminarea educației

spot_img

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis marți, 6 iunie, un mesaj de susținere a profesorilor care se află în grevă.

Vasile Bănescu a transmis, într-o postare pe Facebook, că educația este singura soluție pentru o societate ”intrată în derivă”.

”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul. Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a scris purtătorul de cuvânt al BOR.

Cadrele didactice sunt în continuare în grevă generală, au anunțat sindicaliștii din Educație, care au reiterat că solicitările pe care le-au avut pentru Guvern nu au fost îndeplinite prin ordonanța de urgență aprobată săptămâna trecută. După negocierile eșuate de marți, ministrul Educației a anunțat că până la sfârșitul acestei săptămâni se va decide o eventuală modificare a examenelor naționale, BAC-ul și Capacitatea, dacă profesorii vor continua greva.

M. Nedelcu