3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:08
No menu items!

Un cunoscut parapsiholog, reținut pentru șantaj după ce a pus o pacientă să se pozeze dezbrăcată pentru a-i analiza aura

spot_img

Lucian Iordanescu, un cunoscut parapsiholog, a fost reținut de polițiștii bucureșteni pentru șantaj și violarea vieții private. El este acuzat de o femeie de 28 de ani că ar fi șantajat-o cu poze intime dacă îl părăsește. Bărbatul are 81 de ani.

Femeia s-a dus la poliția și a reclamat că un bărbat, pe care l-a cunoscut inițial prin intermediul unor ședințe de terapie și cu care ar fi avut o relație de concubinaj, a încercat să o constrângă să continue relația prin diverse moduri, inlusiv prin șantaj. Ea susține că că, în timp ce îi era pacientă lui Lucian Iordănescu, acesta a manipulat-o și a determinat-o, în timpul ședințelor de terapie, să întrețină relații sexuale cu el. Totodată, femeia susține că Lucian Iordănescu a obligat-o pozeze dezbrăcată. 

Mai mult, Iordănescu îi promitea evoluție spirituală prin tehnici ezoterice și îi spunea că fotografiile în ipostaze indecente sunt pentru a-i putea analiza aura și pentru a-i descoperi problemele. Bărbatul a început abuzurile fizice, psihice și emoționale asupra ei, când l-a anunțat că se desparte de el.

“Din cercetările efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar fi amenințat că va face publice imaginile compromițătoare cu persoana vătămată, în situația în care aceasta nu este de acord cu continuarea relației pe care o aveau.

În baza probatoriului administrat în sarcina bănuitului, s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de șantaj și violarea vieții private, față de acesta, ieri, fiind luată măsura reținerii de către polițiștii Secției 16, ulterior magistrații dispunând, măsura arestului preventiv”, a comunicat Poliția Capitalei.

Dalia Constantin