19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 15:08
No menu items!

Ministrul Educației anunță ca doar jumătate din școlile din România mai au teste pentru săptămâna viitoare, pentru elevi

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că inspectoratele şcolare din ţară au cam jumătate din testele care ar fi necesare pentru testarea de luni a elevilor şi a precizat că încă aşteaptă răspunsul IGSU cu privire la următoarea tranşă de teste.

“Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitaţiei de către ONAC, şi nici de aspecte ce ţin de încheierea/executarea contractele semnate între IGSU şi furnizori. Ca ministru al Educaţiei mă interesează ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară stabilite în Hotărârile CNSU şi în Ordinul comun Educaţie-Sănătate”, precizat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Acesta a afirmat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educație, a ”iniţiat toate demersurile legale conforme atribuţiilor”. 

”Ne-am adresat oficial IGSU şi aşteptăm răspunsul”, a transmis Cîmpeanu. 

Acesta a menționat că repartizarea testelor disponibile este uniformă, iar fiecare inspectorat are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie, raportat la numărul total de beneficiari. 

                                                                                                                   Adina Silav