20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 21:43
No menu items!

Umbra lui Neculai Onțanu, în sectorul 2. Primăria plătește 15 milioane de euro unei firme a oamenilor fostului edil

spot_img

Primăria Sectorului 2 continuă să plătească serviciile unei firme patronate de oamenii fostului primar Neculai Onțanu, unii dintre ei, foști membri ai UNPR, acum absorbit de PMP.

Administrația Domeniului Public Sector 2 a atribuit, în luna decembrie a anului trecut, două contracte pentru servicii de pază a obiectivelor firmei Ares Guard SRL, o societate abonată la banii publici ai acestui sector, cel puțin în ultimii

Contractele prevăd 132 de posturi permanente, constituite în două loturi, iar valoarea totală este de 61 de milioane de lei (15 milioane de euro) pentru urmăătorii patru ani.

Contractele au fost date prin negociere fără anunț de participare, justificarea procedurii fiind, potrivit Sistemului Eletronic al Achizițiilor Publice (SEAP), „Ansamblul ofertelor prezentate ca răspuns la o licitație deschisă, la o licitație restrânsă sau la un dialog competitiv a fost neconform sau inacceptabil. Au fost luate în considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selecție calitativă”.

De altfel, firma Ares Guard a primit, în ultimii doi ani, fie prin achiziție directă, fie prin negociere, contracte pe bani frumoși de la instituții din subordinea Primăriei Sectorului 2.

Ares Guard a fost deținută exclusiv, până în 2016, de Cristina Diana Vencu (fostă Maier) parteneră de afaceri cu Rodica Nicoleta Preda, fosta soție a lui Alin Berbecaru, în vremea lui Neculai Onțanu, secretar general al UNPR și fost consilier general PSD la Primăria Capitalei. Cristina Vencu a fost asociată, în urmă cu mulți ani, cu Rodica Preda, pe când aceasta era căsătorită cu Alin Berbecaru, în firma Maro 2002, diszolvată în urmă cu trei ani.

În 21 ianuarie 2016 au intrat în firmă Dragoș Gabriel Georgescu și Nicola Elyass Bucurică, fiecare având 10% din părțile sociale. Primul a fost agent la Ares Guard începând cu anul 2000, ajungând, ulterior, șef de obiectiv, apoi Security Manager. Cel de-al doilea este nimeni altul decât fostul șef al galeriei echipei Dinamo București, fost membru al UNPR. Este un personaj cunoscut pentru agresivitatea sa, intrat în conflict cu Jandarmeria în nenumărate rânduri pentru comportametul violent.

Nicola Bucurică este și asociat unic în firma de pază Ares Team Guard, pe care a înființat-o la sfârșitul anului 2014. El mai este partener în două firme cu Marius Tararache, vărul fostului fotbalist dinamovist Mihai Tararache.

Potrivit presei centrale, Nicola Bucurică controlează firma care a concesionat spațiile comerciale din Piața Obor, New Obor SRL, deținută în acte de Cristiana Mihaela Badea, dar în care, în 2012, intrase ca asociat și Alin Berbecaru.

Andi Topală