3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:43
No menu items!

Primarul Neculai Onțanu aruncă milioane de euro pe pază

spot_img

Primăria condusă de Neculai Onțanu a aprobat un contract de pază cu Ares Guard, firmă de casă în sectorul 2

Ares Guard_Ontanu_SZ

Primăria lui Neculai Onțanu a terminat cu plantarea de iarbă, panseluțe și cu toaletarea de arbori, așa că s-a apucat de paza anumitor obiective din sector. Și cum la îndemână era firma Ares, care de ani de zile câștigă toate contractele cu autoritățile din sectorul 2, primăria i-a mai oferit un contract.

Potrivit anunțului, Ares Guard a câștigat contractul cu ADP sector 2, pentru „asigurarea pazei este necesară în vederea preîntâmpinarii eventualelor furturi, distrugeri, vandalizari cât și pentru protecția persoanelor din incinta obiectivelor, supravegherea zonei adiacente obiectivelor” din Sectorul 2 al Capitalei. contractul este în valoare de 3,98 milioane de lei.

Administrația Domeniului Public Sector 2 a atribuit contractul fără publicarea unui anunț înainte de licitație, dar prin negociere.

Sursa Zilei a mai scris că Ares Guard este o societate abonată la contractele cu primăria condusă de Neculai Onțanu. Ares Guard este patronată de fosta cumnată a secretarului general al UNPR Bucureşti, Alin Berbecaru, respectiv Cristina Diana Vencu (fostă Maier), care este unic asociat și administrator.

Cristina Diana Maier a fost asociată cu fosta soție a liderului UNPR, Rodica Berbecaru, în firma Maro 2002 SRL, până în anul 2005, când s-a retras din societate şi şi-a schimbat numele în Cristina Diana Vencu. De altfel, ambele firme au aceeaşi adresă, respectiv Şoseaua Mihai Bravu nr. 85-93,bl. C16, sc. A, ap. 2, sectorul 2. Firma Maro 2002 apare şi în ultima declaraţie de avere din 2010 a lui Alin Berbecaru, pe când acesta era consilier general din partea PSD în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

 Ștefan Etveș