O galerie comercială din București se închide în Trimestrul I. Care sunt planurile proprietarilor

Vitantis Shopping Center va trece printr-o restructurare substanțială, inclusiv o reconversie parțială a utilizării actuale, a anunțat luni Revetas Capital Advisors.

Centrul comercial a fost inaugurat în Septembrie 2008 și a reprezentat, la momentul respectiv, cel mai mare proiect de retail din București, având peste 36.000 m² de suprafață închiriabilă. Proiectul a fost achiziționat în 2014 de către Revetas Capital Fund 1, un fond de investiții imobiliar axat pe Centrul și Estul Europei.

”Decizia se materializează ca reacție atât la schimbările consistente survenite  în mediul micro si macro de retail, cât și la impactul comerțului on-line asupra comportamentului de cumpărare din întreaga industrie”, potrivit unui comunicat al Revetas.

Radu Boitan, director de investiții al Revetas, a declarat: “O abordare inovativă și proactivă este esențială în raport cu viitorul centrului, ale cărui potențial și valoare pe piață sunt indiscutabile. Proprietatea este localizată într-o zonă dens populată, la doar 15 minute de mers cu mașina de centrul orașului, ceea ce oferă multiple oportunități de reconversie. Revetas se va concentra pe elaborarea unei strategii integrate de repoziționare a proprietății, fapt ce nu exclude opțiunea unei reconversii.”

Revetas colaborează îndeaproape cu principalii chiriași pentru a închide gradual galeria comercială în primul trimestru din 2018. Galeria comercială este ancorată din punct de vedere comercial de existența hipermarketului Carrefour, care va înceta să funcționeze începând cu data de 15 ianuarie. Celelalte unități comerciale (printre care Praktiker, Casa Rusu, Diego) vor continua să funcționeze ca și până acum, aspect justificat de performanțele înregistrate de către acestea, dar și de cererea mare existentă pe piață pentru bunurile și serviciile oferite.

Revetas este o entitate specializată în administrarea fondurilor de investiții din domeniul imobiliar, axată momentan pe Centrul și Estul Europei, având sedii în Londra și Viena și fiind o prezență constantă în majoritatea țărilor din regiune.

V.B.

NICIUN COMENTARIU