10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:46

Tudorel Toader va publica numele celor au intrat în arhiva SIPA

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA şi numărul de vizite, afirmând că documentele serviciului secret reprezintă „o pată pe obrazul justiţiei române”.

Tudorel Toader a făcut acest anunț în cadrul unei postări pe pagina de Facebook. „Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiţiei române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă. Primul pas – voi publica numele celor care au vizitat arhiva, eventual şi numărul “vizitelor” efectuate!”, a scris ministrul justiţiei.

Preşedintele UNJR, Dana Gârbovan, a felicitat intenţia ministrului de a publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA, solicitându-i ca alături de identitate să fie făcută publica şi data la care au avut acces la documente. „Felicit intentia ministrului Justiţei, domnul Tudorel Toader, de a “publica numele celor care au ‘vizitat’ arhiva, eventual şi numărul ‘vizitelor’ efectuate” în arhiva SIPA. Aşa cum a spus pe Facebook şi domnul ministru, această publicare reprezintă un prim pas pentru clarificarea situaţiei acestei arhive. Sper ca această publicare să fie făcută azi. Îl rog, de asemenea, pe domnul ministru ca, alături de numele acestor persoane, să publice şi data când au intrat în arhiva SIPA”, a scris Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

Andrei Tudor