8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:17

DNA a descins la AEP chiar în ziua audierilor din Parlament la Comisia „Alegeri 2009”

spot_img

Procurorii DNA au descins în această dimineață la sediul Autorității Electorale Permanente, chiar în timpul audierilor din Comisia parlamentară pentru anchetarea alegerilor din 2009, informează Antena 3.

Din primele informații, procurorii ridică mai multe documente. Acțiunea procurorilor DNA are loc în timpul audierilor din comisia de anchetă în scandalul alegerilor 2009, unde la ora transmiterii acestei știri este audiat Dan Andronic. Fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru, urmează să fie audiată și ea, astăzi, în comisie.

În noiembrie 2016, DNA a început urmărirea penală față de Ana Maria Pătrupentru trafic de influență și spălare a banilor. Potrivit ordonanței întocmite de procurori, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. București.

În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

Andrei Tudor