16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:08
No menu items!

Tribunalul București trebuie să decidă dacă redeschide dosarul denunțului lui Tiberiu Urdăreanu împotriva lui Gabriel Oprea

spot_img

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Tribunalul București este instanța care trebuie să se pronunțe  pe ordonanța prin care procurorii DNA cer confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul penal generat de denunțul patronului grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, împotriva fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. În acest dosar este vehiculat și numele fostului șef al Serviciului Român de Informații, George Maior. 

”Admite excepţia de necompetenţă materială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după calitatea persoanei formulată de intimaţii Oprea Gabriel, Nicolae Dumitru şi Urdăreanu Tiberiu, şi în consecinţă: Dispune trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în decizia definitivă a Curții Supreme.

Tiberiu Urdăreanu a reclamat la DNA în urmă cu mai mulți ani faptul că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea i-ar fi cerut câteva sute de mii de euro, bani care ar fi fost necesari pentru campania pentru alegerile prezidențiale a lui Victor Ponta atunci când acesta l-a contracandidat pe Klaus Iohannis.  Discuția s-ar fi purtat în prezența lui George Maior iar de la omul de afaceri Nicolae Dumitru – NIRO s-ar fi cerut aceeași sumă de bani, tot de către Oprea. 

Dezbaterile finale de la Înalta Curte de Casație și Justiție au avut loc vineri, 28 iunie. Mai multe detalii în link-ul de mai jos:

Dosarul în care este vehiculat numele lui George Maior ar putea ajunge la Tribunalul București

Cristi Ciupercă