34.6 C
București
joi, 5 august 2021 - 16:40

Dosarul cu soacra lui Hrebenciuc jr și președintele Universității “Titu Maiorescu”, trimis Direcției Naționale Anticorupție

spot_img

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au declinat către Direcția Națională Anticorupție dosarul în care se făceau cercetări față de șefi ai Universității ”Titu Maiorescu” pentru divulgarea subiectelor la examenul de licență de la Facultatea de Drept de anul acesta.

Informația a fost confirmată pentru Sursa Zilei de oficiali ai Parchetului, dosarul fiind trimis la DNA la sfârșitul săptămânii trecute.

În acest dosar, în seara zilei de miercuri, 19 iunie, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 îi reținuseră pentru 24 de ore pe Iosif Urs, președintele Universității ”Titu Maiorescu”, precum și pe Cristina Noapteș, soacra lui Andrei Hrebenciuc. În prealabil procurorii au efectuat mai multe percheziții în mai multe locații, chiar și la universitate.

Iosif Urs a fost pus sub urmărire penală pentru divulgarea unor informații ce nu sunt destinate publicității, mai exact a subiectelor de la examenul de licență.

Cristina Noapteș, fosta soție a lui Alexandru Noapteș, fost director al CFR Călători, este acuzată de procurori de complicitate la divulgare de informații ce nu sunt detinate publicității. De altfel, Urs este un apropiat al lui Alexandru Noapteș, între cei doi existând o relație destul de veche.

Înainte de a declina dosarul, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 au audiat până vineri seară mai mulți profesori de la Universitatea “Titu Maiorescu”,  fiind vizați cei apropiați de președintele Iosif Urs.

Cristi Ciupercă