3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:16
No menu items!

Trei sferturi dintre români își petrec Sărbătorile de Crăciun acasă

spot_img

Trei sferturi dintre români își vor petrece Sărbătorile de Crăciun acasă, în timp ce doar 12% dintre ei afirmă că vor pleca într-un mini concediu în țară sau în străinătate, arată un sondaj online comandat de Provident Financial Romania. Conform aceluiași sondaj, 44% dintre români spun că vor aloca o treime din venituri pentru cadourile de sărbători.

Coșul de cumpărături pentru Crăciun va presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru 4 din 10 respondenți, în timp ce 14% spun că vor cheltui mai puțin decât de obicei, întrucât împart cheltuielile pentru masa de Crăciun cu întreaga familie, conform unui sondaj online desfășurat la inițiativa Provident Financial România. Restul se așteaptă să cheltuiască mai mult față de coșul săptămânal obișnuit, cuprinși de febra sărbătorilor.

Peste 65% dintre participanții la sondaj declară că își planifică din timp lista de cadouri, coșul de cumpărături și restul achizițiilor specifice și fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce 29% spun că vor face cumpărăturile de sărbători sporadic, în funcție de oportunități și de buget, chiar dacă se așteaptă să depășească bugetul disponibil. 43% dintre participanții la sondaj declară că au pus bani deoparte pentru sărbători, urmând să mai completeze cu venituri obținute în luna decembrie, dacă este necesar. În același timp, 13% dintre respondenți spun că nu economisesc specific pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele necesare din economiile pe care le fac pe parcursul anului.

Olimpia Diaconiuc