8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 3:40

MASACRUL COLECTIV. Doi răniți, transferați în străinătate

spot_img

Doi dintre răniţii în incendiul din Colectiv vor fi transferaţi în spitale din străinătate. Comisia de specialişti care a evaluat starea victimelor tragediei şi-a dat acordul şi au fost începute formalităţile. Alţi 30 de răniţi sunt incluşi în programe de recuperare în centre din ţară.

Avem doi pacienţi pentru care am iniţiat formalităţile de transfer pentru continuarea recuperării în străinătate. Ne dorim ca inclusiv pe procedura de recuperare pe termen mediu şi lung să ducem pacienţii noştri, dacă putem, în acelaşi loc. Ştiţi foarte bine, relaţia cu Belgia a fost foarte bună în tot acest timp şi suntem în discuţii avansate pentru clarificarea unui protocol formal de colaborare reciprocă între statul român la nivel ministerial şi autorităţile belgiene. Mă aştept ca până la sfârşitul săptămânii să avem un răspuns din partea direcţiei hospitaliere. Până la sfârşitul anului, preconizăm că vom mai avea cinci repatrieri. Vom discuta cu toţi aceşti pacienţi despre starea lor medicală. Ei vor fi reevaluaţi aici”, a declarat Gabriel Diaconu, medic psihiatru, coordonatorul al Grupului de Intervenție în Criză, citat de digi24.ro.

Marți, bilanțul tragediei produse pe 30 octombrie în Capitală a ajuns la 62 de morți.

Potrivit Ministerului Sănătății, până marți 60 dintre răniții care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară au fost externați, iar 39 de răniți au fost transferați în spitale din străinătate.