13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 9:52

Tragedie pe calea ferată în Italia. Un român printre victime

spot_img

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 18 au fost rănite, după ce un tren de pasageri a lovit un camion cu remorcă în apropierea oraşului italian Torino, au anunţat autorităţile italiene, citate de presa internațională. 

Potrivit autorităților italiene, printre mecanicul trenului care a lovit camionul ce staţiona pe linia de cale ferată a încetat din viață. În urma impactului, trei vagoane au deraiat.

Cei mai mulţi răniţi nu sunt în stare critică. Șoferul camionului a scăpat nevătămat. Autovehicul era înmatriculat în Lituania şi se îndrepta spre un depozit aflat în zonă.

Potrivit presei italiene, a doua persoană decedată este un cetăţean român aflat la volanul unui vehicul ce însoţea camionul implicat în accident, însă informaţiile nu au fost confirmate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Potrivit MAE, un român a fost rănit uşor în Italia, după ce un tren a intrat în coliziune cu un camion cu remorcă în apropiere de oraşul Torino. “Un român a fost rănit uşor. A primit îngrijiri medicale şi a fost externat azi noapte. A plecat acasă pe picioarele lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, citat de Mediafax.

R.D.