15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:47
No menu items!

Tragedia din TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”, produsă dintr-o eroare umană. Doi angajați ai spitalului, reținuți

spot_img

Doi angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au fost reținuți, miercuri, în cazul tragediei din luna aprilie, când trei pacienți intubați în TIR-ul ATI au murit după ce instalația de oxigen nu a mai funcționat. Este vorba de șeful serviciului tehnic și un instalator.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi au fost chemați, miercuri, la audierile care au loc după ce experții au trimis procurorilor primele concluzii ale verificărilor. Raportul preliminar arătă că instalația de oxigen nu era defectă, moartea pacienților fiind provocată de o eroare umană.

Anchetă pentru ucidere din culpă la Tribunalul București

Pe 12 aprilie, trei paciente dintre cei opt bolnavi internați cu COVID-19 în secția mobilă de terapie intensivă a Spitalul „Victor Babeș” au decedat în urma unei defecțiuni la instalația cu oxigen. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale COVID. Pacientele care au murit aveau vârstele de 66, 74 și 84 ani, iar decesele au survenit în intervalul 17.30 – 18.10.

Cele trei paciente au murit din cauza insuficienței respiratorii acute, ca urmare a privării de oxigen timp îndelungat, au stabilit medicii legiști.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori încă de la început a fost că o persoană a crescut din greșeală presiunea din instalația de oxigen printr-o manevră care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor.

Decesele celor trei paciente de la Spitalul „Victor Babeș” sunt cercetate de procurorii Parchetului Tribunalului București, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Trei pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeş