3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 9:20
No menu items!

Trei pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeş

spot_img

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Tragedia a avut loc în jurul orei 17.00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Trei pacienţi au murit, în timp ce ceilalţi cinci au fost transferaţi la alte spitale din Bucureşti.

Pacienţii care au supravieţuit au fost puşi imediat pe butelii de oxigen, iar ulterior au fost transferaţi. Unul în interiorul Spitalului Victor Babeş, unul la Spitalul Floreasca, unul la Spitalul Bagdasar Arseni şi unul la Spitalul ROL 2 Militar.

La faţa locului s-au deplasat membri unei echipe tehnice, aceştia stabilind că presiunea oxigenului a fost mai mare decât limita permisă, motiv pentru care un sistem de siguranţă a blocat ventilatoarele.

Polițiștii au ajuns și ei la fața locului, iar medicii urmează să fie anchetați pentru a vedea de ce nu s-a declanșat generatorul spitalului.