21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:26

Toți elevii se pot întoarce în bănci începând de mâine. Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial

spot_img

Ordinul comun semnat de ministrul Educației și ministrul Sănătății care permite întoarcerea elevilor la scoală dacă rata de infectare din localitate este mai mică de 1 la mie a fost publicat în Monitorul Oficial. Decizia finală o vor lua Comitetele pentru Situații de Urgență din țară.

”Noi am făcut ceea ce a ținut de noi să creăm cadrul legal, ministrul Educației și ministrul Sănătății, pentru ca acest Comitet municipal al municipiului București pentru Situații de Urgență și alte Comitete județene pentru Situații de Urgență să poată decide adaptat la realități. Deci am dat libertate. Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate, care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare online”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sunt 260 de elevi confirmaţi pozitiv, 43 în Bucureşti

Ministrul Educaţiei a anunţat că la nivel naţional sunt, în prezent, 260 de elevi confirmaţi cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 şi că elevii din o sută de clase din toată ţara nu merg la şcoală cu prezenţă fizică din cauza cazurilor confirmate.

“Sunt o sută de clase cu activitatea suspendată în întreaga ţară, deci sunt 3.000 de elevi în întreaga ţară care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza faptului că sunt cazuri confirmate în acele clase. Rata de infectare este foarte mică, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară, de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.