30.2 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:21
No menu items!

Toate amenzile date pentru formularul digital de intrare în România – PLF, anulate. Banii vor fi restituiţi la cerere

spot_img

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata parţială sau totală a amenzilor. Legea merge la promulgare.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, arată propunerea legislativă.

De asemenea, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

„În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei ,stabileşte prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani”, mai indică sursa citată.

Aproximativ 150.000 de români au fost amendați pentru că nu au completat sau au completat greșit formularul digital de intrare în România, PLF. Formularul digital a devenit obligatoriu din decembrie 2021, pentru toate persoanele care au intrat în România și trebuia completat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României.

                                                                                                                   Adina Silav