5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:35
No menu items!

Termenul de depunere a proiectului de buget la Parlament ar putea fi decalat

spot_img

MFP

Potrivit unui proiect de act normativ privind modificarea şi completarea Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, publicat, joi, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), termenul de depunere a proiectului de buget la Parlament ar putea fi decalat la 15 noiembrie.

Conform expunerii de motive, termenul de depunere a proiectului de buget la Parlament este necesar să fie modificat, luând în calcul faptul că în perioada octombrie – noiembrie Comisia Europeană formulează prognoza de toamnă în ceea ce privește previziunile de creştere pentru fiecare ţară membră în parte.

Potrivit Legii finanţelor publice, proiectul Legii bugetului pentru anul următor trebuie depus în Parlament până în data de 15 octombrie.

Guvernul, cu acordul partenerilor externi, a stabilit că în anii în care alegerile parlamentare sunt stabilite în ultimele trei luni ale anului, bugetul să fie prezentat de Guvernul rezultat din alegeri, la 15 zile de la instalarea acestuia.

Proiectul de buget trebuie sa reflecte obiectivele politicii fiscale și bugetare pe care noul Guvern și le asumă prin Programul de Guvernare. C.I.