11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:02

Teleorman. PSD acuză Poșta Română că se implică în campanie pentru PNL. Anul trecut, acuzațiile erau invers

PSD Teleorman a transmis miercuri, că angajații Poștei sunt obligați să facă PNL-ului campanie și că formațiunea va merge în instanță cu probe dacă nu încetează fenomenul acuzat.

„În fapt, în data de 25.08.2020, angajați ai Poștei Române din județul Teleorman ne-au sesizat cu privire la presiunile politice exercitate asupra acestora în perioada 24-27.08.2020. Au fost amenințați de către directorul teritorial al Poștei Romane -Mihaela Burghiu cu concedierea la care recurge conducerea companiei la adresa salariatilor care nu vor îndeplini sarcinile politice trasate de aceasta.

Astăzi, 27.08.2020 orele 12:30-15:30 dar și vineri, orele 14:00-16:00, au fost convocați toți angajații Poștei Române la Restaurant Mara, la care va fi prezent Directorul General Provizoriu – Horia GRIGORESCU care, numai prin prezența sa impunătoare va intimida și, cum am precizat mai sus referitor la presiunile d-nei Burghiu, se vor simți într-o oarecare măsură constrânși să devină unelte electorale în campania ”door to door” dar și votanți PNL.

Ne arătăm îngrijorarea și totodată indignarea cu privire la aceste fapte pe care le vom proba în instanță în situația în care nu se urgentează măsurile de stopare ale acestor acțiuni politice. Menționăm că un exemplar al acestui comunicat de presă va fi înaintat Guvernului României spre înștiințare si aplicarea sancțiunilor corespunzătoare privind aceste fapte. În situația în care aceste întâlniri și presiuni vor continua, ne vom adresa instanțelor de judecată!”, a transmis PSD Teleorman.

Anul trecut, scandalul a fost invers. PNL acuza PSD că se folosește de poștași în campanie. Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu declara, în aprilie, că șefa poștașilor din Teleorman îi pune pe aceștia să participe la campania PSD, dar pensionarii refuză să primească ziarul de propagandă al social-democraților. Mai mult, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că liberalii vor da în judecată PSD după ce Poşta Română a distribuit pliante ale social-democraţilor.