Tăriceanu: Nu ne-am certat cu UDMR, ne-am despărțit amiabil. Nu avem emoții la moțiune

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că negocierile cu UDMR au fost oprite şi fiecare formaţiune îşi va vedea de propria agendă, dar nu-și face griji în privința majorității pentru trecerea moțiunii de cenzură.

Liderul ALDE a ținut să precizeze că nu a fost o ceartă cu UDMR, ci doar își vede fiecare de propria agendă. „Nu ne-am certat, dar ne-am despărţit în relaţii foarte bune, dar ne vedem fiecare de agenda proprie”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a explicat că legile iniţiate de UDMR nu puteau fi trecute de votul plenului Senatului într-un timp scurt, fiind nevoie de o analiză. „Nu e vorba de compromisuri, dar o astfel de lege, sau toate cele trei legi trebuie foarte bine gândite, aşezate, analizate şi deciziile luate nu sub presiunea timpului (…) Am arătat toată disponibilitatea, dar în faţa volumului mare ne-am dat seama că nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt aceste chestiuni. Ne-am oprit”.

Tăriceanu a mai anunţat că, în cazul moţiunii de cenzură, sunt discuţii cu toate părţile, iar în acest caz coaliţia de guvernare are o majoritate fără emoţii. „Avem o cifră pe care v-am spus-o. Este cu vârf şi îndesat o majoritate necesară ca moţiunea să treacă (…) Am făcut şi socoteala inversă. Ştim şi care sunt cei care vor vota împotriva moţiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat care este numărul disidenţilor din coaliţie, preşedintele Senatului a spus că în jur de 16-17.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU