Hunor: UDMR nu sprijină moțiunea de cenzură

UDMR a anunțat oficial, prin vocea președintelui formațiunii, Kelemen Hunor, că parlamentarii maghiari nu sprijină moțiunea de cenzură.

Pentru că negocierile cu PSD nu au ajuns la rezultatul scontat, liderii UDMR au decis, împreună cu parlamentarii partidului să nu sprijine moţiunea de cenzură care se votează miercuri. „Colegii mei au votat să nu participăm la vot. Nu vom fi în sală, nu vom participa la moţiunea de cenzură”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

„Eu am pus întrebarea ce vom face, fiecare a spus ce avea de spus şi apoi am votat.  Nimeni nu a forţat pe nimeni. Eu am spus de la bun început că sunt două principii după care ne ghidăm: faptul că majoritatea are dreptul de a schimba Guvernul. Şi un alt principiu: dacă ne amestecăm în treburile unui alt partid, iar decizia a fost că nu ne amestecăm (…) Nu am scris nicăieri că moţiunile de cenzură trebuie tratate într-un anumit mod. Noi, când apar lucruri care nu sunt trecute în programul de colaborare, ne aşezăm şi discutăm”, a adăugat Hunor.

Cu toate acestea, liderul UDMR a precizat că protocolul de colaborare parlamentară a rămas încă în vigoare, urmând să fie supus unei analize la finalul lunii.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU