Cine a sabotat ședința de Guvern

Ședința de Guvern ce trebuia să aibă loc, marți, la ora 12, a fost amânată pentru ziua de joi, după votarea moțiunii de cenzură.

Ședința de Guvern, programată pentru marți, de la ora 12, a fost amânată pentru ziua de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu. „Se amână ședința de Guvern pentru joi, când premierul este convins că toți miniștrii vor veni la ședință”, a spus Alina Petrescu.

Inițial, în spațiul public, a fost vehiculată informația potrivit căreia motivul amânării ar fi fost intenția premierului în exercițiu de a participa la negocierile politice pentru obținerea de sprijin în favoarea respingerii moțiunii. La scurt timp, a fost prezentat realul motiv: secretarul de stat din Ministerul Justiției, Mariana Sofia Moț, căreia ministrul Tudorel Toader i-a delegat atribuțiile, a anunțat că nu poate participa la ședință din motive de sănătate. Astfel, fără un reprezentant al Ministerului Justiției, ședința nu putea avea loc, pentru că nu puteau fi avizate actele. Mariana Sofia Moț este secretar de stat pentru relația cu Parlamentul.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU