22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:44

Mircea Sandu, anchetat de DNA pentru o șpagă de 170.000 de euro. Ce casă de avocatură a dat mita. DOCUMENT

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, și soția acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriți penal de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracțiuni.

Cei doi soți Sandu sunt acuzați că ar fi primit 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură pentru încheierea unor contracte.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu a primit, prin intermediul soției sale, Elisabeta Sandu, o mită de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. „Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, susțin procurorii.

DNA mai precizează că, în perioada 22 septembrie 2008 – 2 octombrie 2009, Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Potrivit unor surse din mediul fotbalistic, casa de avocatură care reprezenta, la acea vreme, FRF, ar fi „Sfârâială și Asociații”.

Andrei Tudor